25-07-2011 Rabanal del Camino – Ponferrada

I got awake 02.15. Somewhat too early to start walking. Trying to sleep more but didn’t go like I would like. I got up at 6. Took breakfast  Ik was om 02.15 wakker geworden. Ietsjes te vroeg om te beginnen lopen. Proberen nog te slapen maar lukte niet echt. Ik ben even voor 6 opgestaan. Ontbeten en vertrokken. Ik heb me flink vergist in de etappe van vandaag. Ik ben aan het wachten op het eten in het dorpje Molinaseca. Mooie Romeinse brug. Even lekker rusten en dan door. Ik wil wel alvast schrijven over het ijzeren kruis. Was een mooi emotioneel moment. 3 stenen die je speciaal uitzoekt in Maastricht. Ik heb ze genomen van de St. Pietersberg. Eentje voor de liefde, eentje voor de familie en eentje voor vrienden. Achter laten was wel speciaal. Ik dacht eerst weinig mensen doen dit nog. De mensen voor me maakten een foto en liepen door. De 2 pelgrims na mij deden het ook. Ik zag dat die man emotioneel werd. Ik was het al… mooi zeg…

Zo meteen eten. Dan weer 2 uur lopen. De was doen en even rusten. Ik heb maar 25 km gelopen maar het was erg zwaar. De afdaling. Gelukkig heb ik die wandelstok nu. Het eten was niet super maar toch geweldig genoten. De plek en het aanvullen van de reserves. Tegenover me zit een familie aan tafel met een dochter die op een jonge Penelope Cruz lijkt mooi gekleed in een kantenjurkje. Vandaag kwam ik een motor als tegenligger en hij leek veel op die hippie van Barcelona die de camino volgens zijn eigen zeggen 8 keer had gelopen.

Toch aangekomen in Ponferrada. Wat een zware tocht. Ben in restaurant want in herberg El Carmen is donativo en geen eten. Het is pas 18.30 maar wil eigenlijk slapen. Kapot moe. In restaurant voelde knie pijn. Niet zo goed. Restaurant heet Trishel. Ze hebben wifi. Reden dat ik hier ben. Leuke is dat ze pelgrim menu hadden voor 9 euro. Ik heb het dagmenu genomen van 11 euro. Een speciaal bier voor 2 euro, een koffie en een gewoon biertje. Kan het niet laten, even lekker genieten. Als ik vannacht wakker word om 02.00 doe ik het niet meer. Andere dagen niet wakker geworden tussendoor. Schijnt door de alcohol te kunnen komen. Alle filmpjes weer doorgestuurd. Via wifi! Snel internet hebben ze hier, 100 KB/s upload en 700 KB/s download, voor Spaanse begrippen dan (thuis is het 1.200 KB/s upload en 15.100 KB/s download, mijn vodafone verbinding werkt al sneller (200 KB/s upload en 850 KB/s download). Ik was blij want het is gratis en relatief snel.

Morgen wil ik tot Pereje (29 km) of Trabadelo (34 km) komen. Afhankelijk wat knie doet. Ik ga afrekenen en de was controleren. Hopelijk is alles al droog. Ik wil nog even wat lezen en muziek luisteren en dan slapen. Voor 21.00 in ieder geval. Saldo gecheckt. Zou normaal genoeg moeten zijn. In Trishel allemaal topers van de jaren 80/90.. Cure, Michael Jackson en vele andere goede songs! De was was nog niet droog om 20.30. Apart. Dus nog even geduld. Ik heb vergeten de Ibuprofen in te nemen. Nog even met die Duitser (note, dit is Damian) gesproken die zo snel loopt. Hij is ook weer hier. Hij gaat morgen tot Ruitelan. Volgens hem gaat het morgen over vlak. Dat zou een etappe van 39,8 KM zijn. Als ik die 2 etappes morgen wil doen zou dit 48.3 km zijn. Pfffff mijn knie. Gaan we niet doen. Alles na Trabadelo is goed. Dat is dan 34.7 km. Alles wat ik meer aankan is meegenomen. Was nog neit droog. Morgenvroeg pakken. Nu echt lezen en muziek luisteren en dan slapen. Deze herberg gaat pas 06.00 open dus kan niet eerder starten. Hoeft ook niet. Maar is wel apart. Truste….

Foto en video galerij :

Mijn start in Rabanal del Camino richting Ponferrada

Mijn aankomst bij het IJzeren Kruis, Cruz de Ferro

Ik zag het IJzeren kruis liggen, niet zo duidelijk op film, maar was indrukwekkend om daar aan te komen.

Smal pad tijdens Camino de Santiago


Even lekker lunchen

Brug bij Ponferrada

Spaanse ham met meloen