30-07-2011 Casanova Mato – Arca O Pino

Gisteren had ik eigenlijk geluk. De herberg kostte 5 euro. Ze hadden een wasmachine (4.40) en een droger (1). Een Spanjaard die voor me was geholpen met overhevelen was naar de droger. Niet alles was droog. Mijn was had 29 minuten nodig. Gaat automatisch zeep bij. Na het wassen in de droger gedaan. Dat duurde ook 30 minuten. De mijne was wel droog. Ik denk omdat het veel minder was. Gelukkig kon ik het meteen inpakken.

Ik was met een Spaans koppel (Florentino en vrouw) naar een restaurant gegaan. Zij hadden dat geregeld en ik hoorde dat en vroeg of ik meekon want er was geen restaurant in de herberg. Dat vonden ze wel leuk. Spaans kwam nu goed van pas. Hij dacht dat ik 33 of 34 was. Ze hadden 2 kinderen. Een zoon en een dochter. Trots lieten ze de foto van hun mooie dochter zien. Ze studeerde op dit moment in Londen talen. Ze kon Engels, Duits, Portugees en Frans naast haar moedertaal Spaans spreken. We hebben genoten van het gesprek tijdens het eten. Ik wilde om een foto vragen maar het juiste moment kwam niet. Ze gingen na het eten buiten roken. Toen vroeg hij het zelf. Wel leuk!. En dan email adres gegeven.

Er zat ook nog een Schot in het restaurant die geen woord Spaans sprak. De ober vroeg me van alles te vertalen. Ik wist het allemaal. Vreemd… ik vertaler.

De ochtend was zwaar. 6:13 werd ik wakker. Al eerder wakker worden (rond 5) maar te donker om te lopen. Helaas geen lampje. Wil ik toch gaan kopen. Het lopen ging moeizaam maar toch ben ik in ongeveer 2 uur tijd in Melide (9 km) aangekomen. Even een koffie genomen en toast met jam. Dagboek bijschrijven. Telefoon opladen en toiletpauze. Dan weer gaan… Vandaag aparte dag… voorlaatste.. bijna niet te geloven.

Het is nu 12.45 en ik ben aangekomen in Arzua. Nog 18.8 km voor vandaag. De bar heet Manala aan Cima du Lugar 9 in Arzua. Even een eetpauze want het is warm aan het worden en 19 km is toch tussen de 4-5 uur lopen. Gelukkig geen was te doen. Ik zag een rij staan bij de herberg hier tegenover. Ik ga toch echt liever door. Volgens mij kom ik rond 18-19 u aan. Goed genoeg. Arca O Pino (ong 42 km).

Volgens mij kwam ik 18.45 aan. Echt super. Vanaf hier is het 18 km! Ik ben meegelopen met een Duits sprekende Belg genaamd Gregor. Hij is 20 en studeert voor bauleiter, uitvoerder of zoiets. Intelligente en ruimdenkende jongen. We hebben goed kunnen kletsen. Fijn tempo gelopen. Mijn blaar doet wel zeer hoor. Maar ok 18 km !!! Ik kreeg net een SMS van Huib binnen. Hij is in Santiago… 24 dagen. Als hij niets aan zijn knie had gekregen was ie waarschijnlijk nog 1-2 dagen eerder daar geweest.

Ik ben benieuwd wat er morgen allemaal gaat gebeuren. Ik hoef de was niet te doen. De herberg is wel goed. Ik heb dekens. Ik ga proberen om 04.00 op te staan. Dan zou ik rond 09.00 in Santiago de Compostela moeten zijn.

Avondeten samen gedaan met Gregor en Thale… een leuke spontane meid van 17 uit Noord Duitsland. Ze loopt samen met haar vader die 56 is de camino. Pa heeft buikpijn en ze maakt zich zorgen. Hij heeft in 1 dag 100 km gelopen! Respect. Was leuk.

Foto en video galerij :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aankomst provincie La Coruña

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is de voorlaatste dag

Onwerkelijk hoe dichtbij Santiago nu plotseling komt

Na de pauze besef ik hoe dichtbij Santiago is

Aankomst 18.45 en laatste dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten voorlaatste dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramond, Thale en Gregor avond eten!