19-07-2011 Hontanas – Fromista

Even na 5 maakte Huib me wakker. Ik had nog wel even willen blijven liggen. Ik ben meteen opgestaan. Ik was vannacht wakker geworden en dacht meteen dat we moesten gaan lopen. Ik keek op de klok van mijn iPhone en zag dat het 01.15am was. Lekker nog bijna 4 uurtjes slapen dacht ik. Het vertrek ging moeizaam omdat mijn spieren pijn deden en mijn rug. Na eventjes te hebben gelopen voelde het wel lekker aan. We kwamen al redelijk snel bij een ruine aan. Volgens mij de ruines van het klooster van San Anton van de 15de eeuw. Imposant om te zien. Huib wilde even een SMS naar zijn vriendin sturen. Het lopen ging vandaag goed. Ik ben blij dat we vandaag 35 km gedaan hebben. Fysiek kon ik het wel aan. De berg (Colina de Mostelares) in het begin was heftig. 12% omhoog over 1.050m en 18% omlaag in 350m. Zwaar maar te doen en niet te vergelijken met de eerste 2 dagen in de Pyreneeën. Ik heb vandaag een brief op de post gedaan. Voordat ik de brief op de post deed een kus erop gegeven en weggedaan. We hebben in dat dorpje een soort van erwtensoep gehad, maar het is niet zo als wij dat kennen. Voelde goed en gaf energie. Veel pelgrims waren verbaast dat wij nog doorgingen lopen naar het volgende stadje. We dachten steeds dat het 8-10 km was maar het bleek 6 km te zijn. Wel 6 zware km. Het ging langs een kanaal (Canal de Castilla) dat qua omgeving mooi was. We zijn inmiddels ook weer een nieuwe provincie binnengelopen, namelijk Palencia. Fromista is een redelijk stad qua omvang, straks eens gaan kijken.

In de kerk van Fromista gebeurde iets speciaals voor mij persoonlijk.

Foto’s en video’s:

19-07-2011 Ramond bij ruine klooster San Anton (Camino de Santiago)