16-07-2011 Grañon – Villafranca Montes de Oca

Ik heb nu bijna 258 kilometer gelopen. Ik zit dus bijna op 1/3de van mijn camino de santiago. Ik ben vandaag om 05.15 gaan lopen. Echt maf om zo vroeg al onderweg te zijn maar ik was al wakker. Ik dacht opstaan en lopen. Het was donker en geen verlichting. Ik ben na een tijdje verkeerd gelopen. Ik vond en zag geen camino de santiago tekens meer. Het was wel emotioneel. Je bent aan het lopen en je ziet niet waar je 123 naar toe moet lopen. Je weet dat je rond de 30 km gaat lopen vandaag maar als je je verloopt komt daar snel een aantal kilometer bij. Na ongeveer 45 minuten op gevoel te lopen kwam ik weer op het pad van de Camino de Santiago. Voelde wel lekker. Ik was langs de N-120 richting Belorado gelopen. Gelukkig de goede keus. Ik had de tijd in de gaten gehouden om te kijken hoeveel ik zou doen. Ik had een gemiddelde van 3.6 km/u. Da’s niet zo snel. Dat kwam natuurlijk door de weg te zoeken en te denken. Het is niet zo belangrijk maar toch baal je even. Het was wel een mooie route. Door het verkeerd lopen was ik wel weer Jantje tegen gekomen. Ik heb ons even gefilmd. Wel leuk. Een spontane meid. Gisteren was het eten wel een feestje. Zeker met 50 personen gegeten. Was erg gezellig. Als eerste gang hadden we spaghetti. Heerlijk. Beetje koud maar wel lekker. Je hebt zo’n honger. Dan ben je blij als je iets te eten hebben. De smaak was goed. Ze hadden ook nog voor sangria gezorgd. Rechts naast mij zat Huib en daarnaast een Duits koppel van rond de 20 uit de omgeving van  Stuttgart. Links van me zat… je raad het nooit. De Koreaanse vrouw die ik eerder was tegengekomen. Ze zei nu dat ze Angela heette omdat dat makkelijker te onthouden was. Klopt want haar Koreaanse naam weet ik weer niet meer, zo moeilijk uit te spreken en te onthouden. Naast haar zat Aiko Tadatsu, een Japanse studente van 21 die in Marokko studeert, Afrikaanse economie of zoiets. Ze was heel aardig, vrolijk en grappig. Ze sprak goed Engels. Naast haar zat Hiroto Nakata, een Japanse student die in Mannheim (Duitsland) Business deed in het Engels. Hij sprak geen Duits zei hij alleen Japans en Engels. Ik heb hun beiden ook op video opgenomen terwijl ze Japanse woordjes gingen uitleggen.

Angela sprak me opeens aan in zeer gebrekkig Engels :”Ik heb sinds ik je gezien heb in de TGV aan je gedacht.” Op het moment dat iemand drinken voor me wilde inschenken nam ze de karaf over en deed ze elke keer voor me inschenken met een glimlach. Huib maakte er een grapje over. Hij zei… ze wil met je trouwen jongen. Koreaanse zijn wel geïnteresseerd in een Westerse man. Nou… ik sla even over. Leuke vrouw maar niet echt waarvoor ik hier ben en waar ik op zoek ben. Op zo’n moment mis je wel iemand waar je van houd. Terug naar het lopen.

Het ging vandaag goed met lopen met de uitzondering dat ik pijn aan mijn rug heb. Beetje balen. Goed rusten dus. Straks wel lekker eten hoop ik. Er is hier een familie met 4 kinderen. Die reizen met 2 ezels en een grote tent. Wel apart. De jongste, een meisje van 3-4, liep richting die ezels was gevaarlijk dichtbij. Ze stond namelijk achter naast die ezels. Haar ietjes oudere zus haalde haar weg. Huib en ik hielden onze adem in. We waren te ver weg om iets te doen en dan zie je dat haar zus haar goed in de gaten hield. Bij zo’n mensen die zich niet om zoiets druk maken gebeurd ook niets. Gelukkig maar.

Ik heb de was gedaan. Daarna de was opgehangen en er een foto van gemaakt als bewijs voor het thuisfront. Mijn lichaam is wel meer flexibel geworden. Ik kan mijn voeten aanraken als ik me buk. Da’s een tijd geleden dat ik dat kon. Word je schijnbaar leniger door al dat lopen.

Het eten was 13 euro. Ik heb spaghetti met tomatensaus en kaas gehad als voorgerecht. Als hoofdgerecht had ik Lomo Adobado. Huib had asperges en hamburger. Hij had 2 hamburgers en ik 3 stukken lomo. We hebben het vlees gedeeld zodat we van alles iets hadden. Lekkere combo. Het eten was heerlijk. Ook de wijn. Je merkte dan toch dat het beter was. 13 euro is ook een hoge prijs voor een pelgrimsmenu maar het was dus ook duidelijk beter van kwaliteit. Bij de bar had ik 3 bier genomen en huib 2 bier en een gin tonic. De barman maakte een heel ritueel van de gin tonic. We moesten afrekenen en het was 5 euro! Later kwamen we erachter dat de barman 2 bier had vergeten op te schrijven. Ach ja, hebben we ietsjes meer als budget voor morgen over. We gaan proberen zo dicht mogelijk bij Burgos te komen. We willen namelijk Burgos overslaan in verband met de stadsdrukte waar we allebei nu echt geen zin in hebben.

Foto en video gallerij:

Camino de Santiago... vandaag 05.30 gestart

Camino de Santiago... vandaag 05.30 gestart

Weg kwijt maar pijl wijst de weg!

De was opgehangen

Blauwe lucht

Blauwe lucht

Mooi uitzicht

Mooi uitzicht

aangekomen in Belorado

aangekomen in Belorado

ontbijten tijdens camino de santiago geen straf

ontbijten tijdens camino de santiago geen straf

jamon en eieren voor ontbijt

jamon en eieren voor ontbijt

lekkere koffie verkeerd

lekkere koffie verkeerd

Camino de Santiago routewijzer

Camino de Santiago routewijzer

Blij dat ik de route van camino de santiago weer gevonden had

Blij dat ik de route van camino de santiago weer gevonden had

Ik wist het nu zeker, ik zat weer op de camino de santiago

Ik wist het nu zeker, ik zat weer op de camino de santiago


05.30 gestart met lopen


Het pad weer gevonden!


Hereniging met Jantje…


Even rusten


Genieten van het uitzicht (je ziet hier ook de tent en ezel)


De wind speelt met de tarwe velden…